top of page

Wie zijn wij?

Umbrella of Hope is in 2007 ontstaan doordat 2 zussen de omstandigheden waaronder sommige kinderen opgroeien, onverdragelijk vonden. De zussen Wambui en Grace zijn opgegroeid in Nyeri, Grace werd er lerares, Wambui  volgende een hotelopleiding, heeft nu een reisbureau en woont in Nederland. Samen hebben ze de Stichting Umbrella of Hope opgericht om concreet iets te doen aan de situatie van kinderen in Nyeri.

Umbrella of Hope is een onafhankelijke Particulier Initiatief. Iedereen werkt volledig vrijwillig, er wordt geen enkele vorm van beloning uitgekeerd, ook geen reiskostenvergoeding. Donaties en schenkingen komen, na aftrek van bankkosten, volledig ten goede aan onze doelstelling.

De stichting is nog op zoek naar nieuwe bestuursleden met affiniteit op het gebied van fondsenwerving.

  • De stichting is geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 17210429

  • De stichting is door de belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) onder de naam: Umbrella of Hope

  • Adres: Bouvingne 49 Eindhoven

  • Bankgegevens: NL 83 ABNA 0464747309 tnv Umbrella of Hope

wambui2_edited.jpg
Wambui wa Gicheru
bestuurslid

Wambui Wa Gicheru is erg aangedaan door de omstandigheden waarin kinderen leven in Kenya. Kinderen die, door gebrek aan voeding en dagelijkse begeleiding, hun talenten niet kunnen ontwikkelen. Zij zocht een vorm waarin zij een bijdrage kon leveren aan een betere toekomst voor de kinderen.  Wambui heeft samen met haar man Eugene een reisbureau, gespecialiseerd in Oost Afrika reizen met een kantoor in Nyeri. Dat stelt hen in de gelegenheid om regelmatig het project te bezoeken.

eugene-2.jpg
Eugene Nijssen
voorzitter - secretaris

Voorzitter Eugène Nijssen zag tijdens zijn reizen naar Kenya en andere delen van Afrika de grote ongelijkheid in kansen en mogelijkheden van mensen. In Umbrella of Hope ziet hij een uitgelezen kans om een bijdrage te leveren aan de verbetering van de levensomstandigheden in Afrika en specifiek voor de kinderen in Nyeri.

peter.jpg
Peter den Hartog
peningmeester

Penningmeester Peter den Hartog werkt in de logistieke dienstverlening. Al vanaf z'n jonge jaren is hij actief in jeugd-en jongerenwerk, zowel leidinggevend, als bestuurlijk. Tijdens een bezoek aan Umbrella of Hope in Nyeri zag hij hoe een beetje hulp voor dat éne kind het verschil kan maken. Hierdoor gemotiveerd zet hij z'n energie en z'n ervaring in, om de kinderen van Umbrella of Hope een beter toekomstperspectief te bieden.

Mercy Wangechi Kimaru

Faith Wanjiru Kimaru

Mercy en Wanjiru zijn de dochters van oprichtster Grace.  Deze 2 jonge vrouwen vormen ons team in Nyeri.

Mercy's  motiviatie om zich in te zetten voor Umbrella of Hope: Niemand kiest zijn ouders, niemand kiest zijn achtergrond .“Education is the key to a brighter future”


 

Wanjiru's motivatie: Veel kinderen in Nyeri groeien op in gezinnen waar gebrek is aan voeding en kleding. Die omstandigheden hebben invloed op zelfvertrouwen, zelfbeeld en schoolresultaten. Ik wil die omstandigheden verbeteren, zodat ze vertrouwen in de toekomst krijgen. 

bottom of page