Wat hebben we gedaan?

Documentaire uit 2013  over Umbrella of Hope in Nyeri.

Warme maaltijden tijdens schooldagen

Sinds 2007 verstrekken we, op schooldagen, een warme, voedzame, maaltijd aan een vaste groep van ongeveer 25 kinderen. De groep wordt in nauw overleg met het team van de Githwaringa Primary School, samengesteld.  Inmiddels hebben ongeveer 70 kinderen, mede dankzij uw donaties, de Primary School kunnen afsluiten.

Na schooltijd

Na schooltijd worden de kinderen nog ongeveer één uur opgevangen in onze locatie. Ze kunnen hier hun huiswerk maken.

Tussen 2010 en 2016 heeft de toenmalige guardian een zang-en dansgroep in stand gehouden. Wekelijks werd samen gerepeteerd en er waren diverse openbare optredens in Nyeri. Helaas hebben we op dit moment niemand die dit geweldige initiatief voortzet.

Persoonlijke sponsering

Onze stichting richt zich primair op kinderen in de lagere schooltijd. Soms kunnen we, dankzij persoonlijke sponsering, een kind verder helpen met zijn of haar middelbare opleiding. Sinds 2015 volgt Justus Secundary School. Een persoonlijke sponsor betaald zijn volledige schoolgeld, € 600 per jaar. Dit geeft Justus zoveel meer mogelijkheden om in de toekomst een zelfstandig bestaan op te bouwen. Umbrella of Hope heeft het contact kunnen leggen, maar zonder sponsor was Justus waarschijnlijk gedoemd geld te verdien als pakjesdrager op de markt, of erger, als drugs-courier. Dus een zeer welgemeend  Dank je wel = Asante Sana  aan de sponsor van Justus.

Watertanks

De locatie, waar Umbrella of Hope kostenloos gebruik van mag maken, had één klein waterkraantje. In 2013 hebben we, dankzij een crowdfund-actie, 2 watertanks kunnen plaatsen. Het gefilterde regenwater uit onze opslagtanks is voldoende voor de keuken en het sanitaire blok. Een geweldige verbetering.

© 2018  by Umbrella of Hope. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now